Maasikahooaeg on alanud ja minul on selle üle ainult hea meel :) Ei...tegelikult mitte...üks põhjus,miks ma suve armastan ongi maasikad...seega olen ma üliõnnelik, et lõpuks ometi on valmimas meie enda kodumaa maasikad :) Niisiis...hetkel üritan maasikatest teha kõikvõimalikke hõrgutisi...ja muidugi söön neid ka niisama nii palju kui jaksan :)
Vahvlikorvikesi proovisin esimest korda eelmise aasta suve algul väike tirtsu igakuiseks sünnipäevaks :) Vahvlite küpsetamine kui selline on meie peres mehe töö, kuna vana vahvliküpsetusmasin nõuab natuke rohkem jõudu :D Aga taigen on siiski alati minu enda tehtud. See ei vaja jõudu ega mehiseid oskusi...pigem mitme supilusika jagu armastust ja muidugi muna,jahu jne :D
Vahvlid: (Kogused mõeldud 4-le inimesele)
2 muna
400 g nisujahu
2 tl küpsetuspulber
6 sl sulatatud või
2 sl suhkur (ise armastan magusamaid vahvleid, seega panen topeltkoguse suhkrut)
0,5 tl sool
500 ml piim
rasvaine küpsetamiseks
Sõelu jahu kaussi ning sega hulka ka sool ja küpsetuspulber. Sega piim munakollasega, sulata rasvaine ning sega need mõlemad jahu-küpsetuspulbri segu hulka. Sega taigen siledaks ja lase taignal võimaluse korral tunnike seista. Vahusta munavalged ja lisa õrnalt segades taigna hulka vahetult enne küpsetamist. Korvikeste valmistamiseks aseta kuum vahvel kohe tagurpidi keeratud joogiklaasile. Suru vahvel ümber klaasi ja hoia kuni vahvel on tahkunud.
Maasika-kohupiimavaht
500 g värsked maasikad
200 ml rõõska koor (35%)
300 g kohupiimapasta
2 sl suhkrut (rõõska koore vahustamiseks)
1 tl vanillisuhkrut
Tükelda maasikad (jäta mõned maasikad kõrvale hiljem kaunistamiseks), vahusta rõõsk koor suhkrutega tugevaks vahuks. Sega omavahel kokku kohupiimapasta ja maasikad ning tõsta vaikselt hulka ka vahustatud koor. Sega kergelt läbi ja tõsta segu vahvlikorvidesse. Segu tuleks tõsta vahvlikorvidesse vahetult enne serveerimist, kuna muidu vettivad vahvlid läbi. Kaunista värskete maasikatega.
Vahvlite retsept pärit Toidutarest http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=185
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar