pühapäev, 5. juuni 2011

Tatravorm hakklihakastme ja punapeediga

Pisut teistsugune vorm argipäevaõhtuks, milles on pisut mõjutusi Vene köögist. Punapeet ja hakklihakaste annavad tatrale parajalt mahlakust ja teevad vormist just ühe ideaalse roa, mis peaks maitsema nii meesperele kui ka kõige pisematele sööjatele :) Üheks suureks plussiks antud roa puhul on kindlasti ka see, et toiduga mässamist ei ole palju ja roog ise valmib üsna kiirelt :)

Retsept mõeldud 4-le sööjale

Vaja läheb:

2,5 dl keetmata tatart (ise kasutasin kotikestes valmis olevat kiirtatart)
u 1 l vett tatra keetmiseks
250 g hapukoort
1 suurem sibul
400 g hakkliha
200 g keedetud peeti
150 g riivjuustu
hakitud petersell
sool
jahvatatud must pipar

Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks.Riivi keedupeet suure riiviga. Pruunista pannil hakkliha ning praadimise lõpus lisa hulka ka hakitud sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Valmista hakklihakaste lisades pannile hapukoore. Kuumuta kaste läbi ja haki sisse värske petersell. Määri ahjuvorm võiga ja kalla vormi esmalt keedetud tatar. Võid seda pisut suruda vormi põhja. Seejärel aseta tatra peale riivitud keedupeet ja sellele kalla peale hakklihakaste. Raputa vorm üle riivjuustuga. Küpseta vormi ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Serveeri :)

Retsept pärit Toidutare keskkonnast http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=8797

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar