reede, 17. juuni 2011

Seenerisotto

Ütlen ausalt, et tegelikult ei ole mul õrna aimugi, milline peaks olema see päris õige risotto aga minu ettekujutus õigest risottost on just selline nagu see seenerisotto välja tuli :) Õige mõnusalt kreemine, mahe ja maitsev :) Esimene risottokatsetus ja kindlasti saab sellest üks meie pere suuri lemmikuid :)




Retsept mõeldud jällegi 4-le inimesele

Vaja läheb:
250 g šampinjone
400 g risottoriisi
150 ml + u 2 sl (seente praadimiseks) valge kuiv vein
165 ml kookospiima
2 küünt küüslauku
1 sibul
75 g võid
u 1,5 l kana- või seenepuljongit
soola ja jahvatatud musta pipart
riivitud parmesani

Haki seened ja küüslauk. Tükelda sibul pisikesteks tükkideks. Sulata pannil 20 g võid ja prae selles küüslauku paar minutit. Lisa juurde seened ja paar supilusikatäit valget veini. Prae seeni seni, kuni vedelik aurustunud. Maitsesta seened soolaga. Kata pann kaanega ja tõsta natukeseks kõrvale. Sulata paksupõhjalises potis ülejäänud või ja prae selles sibul klaasjaks. Ära pruunista. Lisa hulka ka risottoriis ja sega hoolega nii,et riis oleks kenasti võiga kaetud. Kalla potti ka ülejäänud valge vein ja sega kõik korralikult läbi. Kui kogu vein potist aurustunud, hakka kulbitäite kaupa lisama kanapuljongit. Enne uue kulbitäie lisamist oota kindlasti, et eelmine vedelik oleks ära aurustunud. Kui riis peaaegu pehme, siis lisa hulka ka kookospiim ja sega kõik korralikult läbi. Päris pehmeks ära riisi keeda. Riis võiks jääda samamoodi al dente nagu ka pasta. Kui riis valmis, võta pott tulelt ja lase risottol paar minutit seista. Vajadusel maitsesta soola ja jahvatatud musta pipraga. Serveerimiseks raputa üle parmesani juustuga ja soovi korral lisa ka pisut tilli :)

Inspiratsiooni sain siit http://thredahlia.blogspot.com/2007/02/risotto-ja-paella-peamiselt-risotto.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar