Bruschetta on Itaaliast pärit eelroog. See koosneb röstitud saiast, mis hõõrutakse kokku küüslauguga ning süüakse oliivõli, soola ja pipraga. Bruschetta'le võib muidugi lisada erinevaid katteid: tomatit, basiilikut, punast pipart, sibulat, mozzarella juustu jne.
Kuna minu jaoks ei ole ilmselt paremat maitsete kombinatsiooni, kui mozzarella juust, tomat ja basiilik, siis oli ilmselge, et just sellise katte saavad ka minu bruschetta'd :) Mozzarella juustu küll käepärast ei olnud aga maitse oli sellegipoolest lihtsalt taevalik :) Mõnus suutäis laupäeva hommikul kohvi kõrvale :)
Vaja läheb:
8 viilu ciabattat
3 tomatit
oliivõli
2 küünt küüslauku
värsket hakitud basiilikut (võib olla ka kuivatatud basiilik)
soola ja pipart
Tükelda tomatid võimalikult pisikesteks tükkideks. Rösti ciabatta viilud pannil, rösteris või ahjus krõbedaks. Ise röstisin neid ahjus ja seetõttu määrisin saiaviiludele oliivõli enne ahjupanekut. Teisi röstimisviise kasutades tuleks saiaviilud oliivõliga kokku määrida alles peale röstimist. Kui saiad kenasti krõbedad, hõõru need kokku küüslauguga ning aseta neile peale tükeldatud tomatit (nii palju kui mahub) ja suru tomatitükke pisut saiaviilu sisse,et tomativedelik natuke saia sisse imbuks. Lisa saiadele ka värske või kuivatatud basiilik ja maitsesta soola ning jahvatud musta pipraga. Bruschetta'sid peaks sööma kohe peale valmistamist kuna seisma jäädes vettivad nad tomatimahlast läbi ja siis ei maitse nad üldse enam nii hästi :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar