neljapäev, 16. juuni 2011

Pasta kooreses singikastmes

Selle võrratu pastaretsepti leidsin täiesti juhuslikult ühest suurepärasest toidublogist. Kuna aga koostisained olid nii lihtsad ja kõigi nende kooslus kokku tundus mõnusalt kreemine ja maitsev, siis lihtsalt pidin selle retsepti kiirelt järgi proovima. Ja ei pidanud üldse pettuma...sellest pastast sai koheselt üks minu lemmikpastasid :)

Vaja läheb:

500 g tagliatellet

Pastakaste:
2-3 küünt küüslauku
200 g vahukoort
100 g peekonit
200 g sulajuustu Merevaik
värske või kuivatatud basiilik
soola, jahvatatud musta pipart
serveerimiseks riivitud parmesani juustu
pisut oliivõli

Puhasta ja tükelda küüslauk ning prae seda kergelt oliivõlis. Ära küüslauku ainult ära kõrveta, muidu muutub see kibedaks. Lisa juurde ka tükeldatud peekon ja prae pisut kuni rasv sellest välja sulanud. Kalla hulka vahukoor ning lisa ka sulajuust. Kuumuta seni, kuni sulajuust kenasti kastmega kokku sulanud. Maitsesta kaste soola, pipra ja basiilikuga  Keeda tagliatelled soolaga maitsestatud vees al dente. Kurna, kuid jäta alles pisut keeduvedelikku juhuks kui roog peaks jääma kuiv. Selle vedelikuga saab kastme kogust pisut nö reguleerida. Sega pasta kastmega kokku ja serveeri koheselt riivitud parmesani juustuga.


Retsept pärit Tuuli toidublogist http://toiduteemal.blogspot.com/2010/03/kreemjas-singipasta.html Suur, suur aitäh, Sulle imehea pasta retsepti eest! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar