Retsept mõeldud 4-le inimesele
Vaja läheb:
500 g lehttaigent
100 g hapukoort
75 g riivjuustu
2 küünt küüslauku
3 tomatit
150 g kitsejuustu
soola
u 1 tl kuivatatud basiilikut
Laota lehttaigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja tee umbes 1 cm kaugusele äärtest ümberringi kerged sisselõiked. Küpseta seda 200 kraadises ahjus u 10 minutit. Sega omavahel kokku purustatud küüslauk, riivjuust ja hapukoor ning maitsesta segu soolaga (ja soovi korral ka pipraga).Viiluta tomatid. Peale lehttaigna eelküpsetamist määri hapukoore-riivjuustu segu taignale ja aseta selle peale tomativiilud. Kata pirukas kitsejuustu viiludega (soovi korral võib üritada kitsejuustu ka riivida, kuid minul oli kitsejuust nii pehme, et riivida poleks seda kuidagi olnud võimalik). Küpseta pirukat veel kuni kitsejuust on sulanud ja põhi korralikult läbi küpsenud (u 10- 15 minutit). Enne serveerimist lase pirukal mõni minut jahtuda.
Inspiratsiooni piruka valmistamiseks sain siit http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=5960
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar