Sellest koogist olin alati kuulnud imeilusaid jutukesi ja piltide pealt nägi see alati super maitsev välja... Aga esmakordselt proovida õnnestus seda alles paar nädalat tagasi. Ja no tõepoolest...Pavlova ongi nii imeline nagu räägitakse ja maitseb veel oluliselt paremini kui piltidel tundub :) Tänud Küllile nii koogi kui idee eest ja aitäh Triinule, kelle retsepti järgi ma seda ise teha proovisin :)
Kindlasti läheb see kook kordamisele :)
Vaja läheb:
6 munavalget
350 g suhkrut
1 tl (valge veini) äädikat
1 sl kartulitärklist
Katteks:
600 ml rõõska koort (35%)
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Kaunistuseks: Maasikad
Esmalt pane ahi sooja 150 kraadi juurde. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Seejärel lisa edasi vahustades pool suhkrukogusest. Ülejäänud suhkur lisa lihtsalt segades ja sega hulka ka tärklise-äädikasegu. Tõsta segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi see endale sobiva kujuga ''koogiks''. Seejärel aseta kook ahju umbes tunniks. Enne katte koogile panemist peab kook olema täielikult jahtunud. Katte jaoks vahusta rõõsk koor suhkrutega tugevaks vahuks ja jaota see beseepõhjale laiali. Kaunista maasikatega :)
Retsept pärit siit http://kulbikeerutaja.blogspot.com/2011/05/pavlova-maasikatega.html
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar