Mereandidega roogasid armastan peaaegu sama palju nagu pastat :) Selle retsepti järgi valmistatud krevetirisotto on üks meie pere lemmikuid olnud juba eelmisest aastast. Mõnusalt maheda maitsega risotto, millele värske till annab eriliselt mõnusa maitsenüansi.
Retsept mõeldud 4-le inimesele
Vaja läheb:
0,5 tk porru
1 paprika
2,5 dl risottoriis
2 tl või
1 dl vesi
2 dl tomatimahl (Tomatimahla kulus mul kindlasti rohkem, kuid kahjuks on risotto valmistamisest möödas nii palju aega,et täpset kogust enam ei mäleta. Lisasin seda vähehaaval riisi haudumise ajal juurde, kui oli näha,et vedelikku hakkab väheks jääma ja riis ei olnud endiselt veel pehme.)
0,5 tk kalapuljongikuubik
200 g kooritud krevetid (u 500 g koorimata krevetid)
hakitud till
sool ja jahvatatud must pipar
Haki porru ja paprika. Koori krevetid. Kuumuta riis ja porru rasvaines. Lisa vesi, puljongikuubik ja tomatimahl. Keeda riisi nõrgal tulel u 20 minutit. Vajadusel lisa vahepeal tomatimahla väikeste kogustena juurde. Kui riis pehmeks keenud (tegelikult oleks hea kui riis jääks keetmisel samuti al dente nagu pasta), lisa hulka ka paprika ja krevetid. Sega kõik hoolega läbi ja maitsesta vajadusel soola ja jahvatatud musta pipraga. Kuumuta veel maksimaalselt paar minutit, kuna keetmisel kipuvad krevetid muutuma kummiseks. Nii,et mida vähem kuumutamist krevettidele, seda parem. Serveerimisel puista peale hakitud tilli.
Retsept pärit toidutarest http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=341
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar