Nädalapäevad tagasi leidsin Tuuli blogist mereannitäidisega ravioolide retsepti. Tundus igati ideaalne pastaroog, mida võiks ise proovida ja nii ma selle tegemise ette võtsingi. Aga nagu näha, siis minul see ravioolide tegemine ei õnnestunud kohe üldse. Kuna õhtusöök vajas aga tegemist, siis tuli samade komponentidega midagi muud välja mõelda. Ja nii ma valmistasingi penne'dele ravioolide täidise ja kastme koostisainetest kokku lihtsalt kastme. Ja lõpptulemuseks oli see, et see kaste maitses imehästi ja läheb päris kindlasti veel kordamisele :)
Retsept mõeldud 4-le inimesele
Vaja läheb:
500 g pastat (penne'd, spagetid, tagliatelled, mis parasjagu endale sobib)
200 g kooritud krevette
200 g valget mahedamaitselist kala (pangaasius, koha, siig vms)
3 dl rõõska koort (35%)
2 spl võid
100 g hakitud porrut
värskelt pressitud laimimahla
50 g riivitud Gouda tüüpi juustu
soola ja jahvatatud musta pipart
riivitud parmesani juustu
Haki porru ja kala pisemateks tükkideks. Kuumuta potis või ja lisa sinna hakitud porru. Hauta porrut või sees umbes 3 minutit. Pigista porru-või segule peale laimimahl. Kalla juurde ka vahukoor ning mõne hetke pärast lisa hulka ka kalatükid. Lase kastmel keema tõusta ja keeda mõned minutid. Pisut enne kastme tulelt eemaldamist viska sisse ka kooritud krevetid ja sega kõik läbi. Maitsesta kastet soola ja jahvatatud musta pipraga. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente, nõruta ja sega kokku kastmega. Serveerimisel raputa üle riivitud parmesami juustuga :)
Originaalretsept ravioolide valmistamiseks olemas Tuuli blogis http://toiduteemal.blogspot.com/2011/04/mereandidega-ravioolid-kreemises.html Aitäh idee ja retsepti eest :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar