pühapäev, 24. juuli 2011

Peedi-sinihallitusjuustu pirukad

Sellest pirukast olin kuulnud ja lugenud eelnevalt peaaegu igast blogist ja foorumist, kust vähegi sai lugeda peolaua suupistete kohta. Nüüd siis lapse sünnipäevaks vajasin mingit imehead ja lihtsat suupiste ideed ja jällegi jäi silm pidama peedi-sinihallitusjuustu pirukate retseptil. Kuna aga paljudele (sini)hallitusjuust väga meelepärane ei ole, siis kartsin küll pisut,et lõpuks pean kõik pirukad ise ära sööma. Pirukad kukkusid välja aga imehead ja sinihallitusjuust, mis muidu maitseb nagu tõeliselt hallitama läinud juust, sobis röstitud peediga kokku suurepäraselt. Ka need, kes muidu keelduvad sinihallitusjuustu söömast, sõid pirukat isuga :) Väärib kindlasti proovimist :)


Antud kogustest sain 12 tk u 8x8 cm pirukat :)

500 g pärmi- lehttainast
3 peeti (pisemad kui päris keskmise suurusega peedid :D)
100 g sinihallitusjuustu
1 muna määrimiseks
pisut tüümiani (parem oleks värske, kuid ise kasutasin kuivatatud tüümiani ja jäi ikka väga mõnus)

Rösti peedid ahjus fooliumi sees pehmeks (umbes 1 tund 200 kraadises ahjus). Lase peetidel jahtuda ja seejärel eemalda koor (ise koorisin ja viilutasin peedid juba enne ahju pistmist ning sai ka niimoodi kenasti röstitud :)). Rulli pärmi-lehttainas lahti ja lõika see u 8x8 cm ruutudeks. Vajuta iga taignaruudu keskele pitsi või klaasiga ring (peaaegu läbi taigna). Aseta ringi keskele peedirõngas ning sellele tükike sinihallitusjuustu. Kõige peale aseta paar tüümianilehekest või raputa lihtsalt peale pisut kuivatatud tüümiani. Pintselda taignaservad munaga ning küpseta pirukaid 200 kraadises ahjus seni kuni pärmi-lehttainas kenasti kerkinud ja pealt kuldseks küpsenud. Lase jahtuda ja seveeri :)


Retsept pärit Nami-Namist http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=7727

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar