See retsept on pisut lihtsustatud ent maitselt sama hea variant ameeriklaste tuntud beseekattega laimikoogist. Key Lime Pie nimetus tuleb sellest, et kooki valmistatakse väga spetsiifilistest Key laimidest (pisemad, tugevamate maitse omaduste ja õhema koorega laimid).
Kook tuli muidugi tänu suurele kogusele vahukoorele ja kondenspiimale suhteliselt rammus ent maitses sellegipoolest nagu väike tükike taevast :)
Vaja läheb:
50 g võid
1 pk Selga või Kalevi šokolaadiküpsiseid
300 ml vahukoort
300 g kondenspiima
4 laimi (kõigi 4 laimi mahl+ 2 laimi koor)
Kaunistamiseks riivitud tume šokolaad
Vooderda lahtikäiva koogivormi (24 cm) põhi küpsetuspaberiga. Tasub kindlasti kasutada lahtikäivat koogivormi kuna ise kasutasin tavalist klaasist vormi ja siis oli igatahes tõsiseid raskusi koogi vormist kättesaamisega. Purusta küpsised köögikombainis peenikeseks puruks. Sulata või ja sega see küpsisepuruga. Suru küpsise-või segu koogivormi põhja. Aseta koogipõhi seniks külmkappi kuni täidist valmistad. Vahusta koor tugevaks vahuks. Sega kondenspiim värskelt pressitud laimimahlaga. Lisa kondenspiima-laimimahla segu vahukoore hulka. Sega kõik korralikult läbi ja kalla segu koogipõhjale. Kata koogivorm toidukilega ja aseta kook külmkappi. Kõige parem oleks, kui kook saaks külmkapis seista ööpäeva, kuna siis on ta korralikult tahkeks muutunud ja saab kooki kenasti lõigata. Enne serveerimist kaunista tort riivitud laimikoore ja riivitud tumeda šokolaadiga. Hoia kooki kuni serveerimiseni külmas.
Retsept on pärit jällegi Tuuli blogist http://toiduteemal.blogspot.com/2011/04/key-lime-pie-ehk-laimise.html Aitäh suurepärase retsepti eest :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar