pühapäev, 24. juuli 2011

Penned herneste ja singiga

Oeh...ja jälle üks pastateemaline postitus... Nädalas kaks päeva on meie peres päris kindlasti pastapäevad :) Antud roog on jällegi üks mõnusalt lihtne ja kiirelt valmiv õhtusöök. Maitseb hästi ja näeb veel armsalt rohekas välja ka :D

Ise natuke kohandasin retsepti koguseid meie pere jaoks sobivaks :)

500 g pennesid
200 g suitsupeekonit
väike jupp porrut
200 g naturaalset merevaigu sulatatud juustu
ca 200 g külmutatud rohelisi herneid
natuke piima
soola ja jahvatatud musta pipart
riivitud parmesani

Tükelda porru ja peekon. Kastme valmistamiseks prae kergelt läbi peekon. Lisa juurde ka porru, sulatatud juust ja natuke piima. Sega läbi ja maitsesta kergelt soola ja pipraga. Lase kaane all madalal kuumusel umbes 5 minutit haududa. Lisa hulka ka külmutatud herned ja vajadusel ka pisut piima (juhul kui kaste on liiga paks). Hoia kastet veel paar minutit tulel, et herned läbi kuumeneks. Keeda penned soolaga maitsestatud vees al dente. Kurna ja sega pasta kokku kastmega. Serveerimisel raputa peale riivitud parmesani.


Originaalretsept pärit Kätrini kokkamispäevikust http://k2trinkokkab.blogspot.com/2010/08/penned-herneste-ja-singiga-argiohtu.html Aitäh väga mõnusa retsepti eest :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar