esmaspäev, 15. november 2010

Singi- juustustritsel

Tahtsin juba ammu proovida teha mõnda stritslit, kuid alati tundus liiga keeruline just see osa, kus tuleb stritslit hakata kokku põimima. Nüüd siis aga leidsin ühe suurepärase retsepti, koos väga hea joonisega, kuidas stritstlit teha :)

Pärmitainas:
25g presspärmi
3 dl leiget piima
500g jahu
1 lahtiklopitud muna (toasoe)
1 tl soola
1 tl suhkrut
100g sulatatud ja jahutatud võid

*1 lahtiklopitud muna pintseldamiseks

Täidis:
250g sinki
200g riivjuustu
1 punane paprika (või konservpaprikat)
õli praadimiseks



Valmista kõigepealt pärmitaigen. Sulata või ja jäta jahtuma. Vedelda pärm soola ja suhkruga segades, lisa käesoe piim ja lahtiklopitud muna. Lisa umbes 2/3 jahust, sega. Lisa nüüd juurde jahtunud või ja ülejäänud jahu ja sõtku hoolega ühtlaseks tainaks. Tõsta taigen rätiku alla sooja kohta kuniks ta on kahekordseks kerkinud.

Täidise jaoks puhasta paprika seemnetest ja lõika õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil õli ja prae paprika mõõdukal kuumusel pehmenemiseni. Lase jahtuda ja sega hulka hakitud sink ning riivjuust.

Kui taigen on kerkinud, siis kata laud kergelt jahuga, jaga taigen kaheks ja rulli üks pool tainast umbes 40x25 cm ristkülikuks. Jaga ristkülik mõtteliselt pikkupidi kolmeks ja äärmised kolmandikud lõika umbes 1,5 cm laiusteks ribadeks. Keskmine kolmandik tainast kata poole täidisega. Ise määrisin taigna keskmise osa kõigepealt tomatipastaga kokku ja alles seejärel lisasin singi-paprika-juustutäidise. Hakka nüüd ribasid vaikselt täidise peale risti põimima, üks riba ühelt poolt, teine teiselt poolt, kuni kogu stritsel on kokku põimitud. Otsad suru kokku, et täidis välja ei vajuks. Toimi samamoodi teise poole taigna ja täidisega. Jäta stritslid umbes 15 minutiks järelkerkima.

Pintselda stritslid kergelt munaga- liigselt pintseldades võib tulemus liiga pruun tulla.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Tõsta stritslid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta umbes 30 minutit. Lõika viiludeks  ja serveeri soojalt või jahtunult.

Retsept on päris sellisest võrratust blogist nagu http://elisenurk.blogspot.com/2010/03/singi-juustustritsel.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar