esmaspäev, 15. november 2010

Kana mee ja sinepiga

Väga maitsev krõbeda koorikuga kana magusas mee-sinepi kastmes. Üks meie pere lemmikuid :)

Retsept mõeldud 4le sööjale

8 tk kanakoivad (võivad olla ka tiivad või kintsud)
2 sl mooniseemned

Mee-sinepikaste

60 g sulatatud või
4 sl mahe sinep
4 sl mesi
2 sl sidrunimahl
1 sl jahvatatud paprika
sool
must pipar

Lao kanakoivad, ilusam pool all, küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Valmista mee-sinepikaste, segades kokku selleks ettenähtud ained. Määri kanakoibi pintsli abil kastmega ja küpseta 200° juures u 30 minutit. Keera koivad ettevaatlikult ringi, nii et ilusam pool jääb peale.
Määri ülejäänud mee-sinepikastmega ning riputa üle mooniseemnetega. Pane koivad ahju tagasi ja küpseta veel u 30 minutit. Serveeri keedetud kartuli, riisi ja/või salatiga.

Algses retseptis oli kummagi poole küpsetusajaks ette nähtud 15 minutit, kuid nii lühikese ajaga minul kana valmis ei saanud.
Algne retsept pärineb sellelt leheküljelt http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=6841

1 kommentaar: