esmaspäev, 15. november 2010

Õuna-pisarakook

Põhi:
150 g võid
1 dl suhkrut
3 munakollast
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit

Peale:
500- 600 g hapukaid õunu
1 tl kaneeli

Munavalgekate:
4 munavalget
2 dl suhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. Sega küpsetuspulber nisujahuga ja lisa tainasse. Laota tainas küpsetuspaberi abil väiksele ahjuplaadile. Koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks, lao tainale ja puista üle kaneeliga. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 20 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Määri vaht õuntele ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni munavalgekate muutub kergelt kollakaks.

Retsept pärit raamatust nimega " Nutika perenaise kokaraamat"  lk. 252.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar