Põhi:
1 pk Kalev'i klassikalisi küpsiseid
2 sl suhkrut
50 g sulatatud võid
Täidis:
400g toorjuustu (mina olen kasutanud tavalist Farmi naturaalset toorjuustu)
75 g suhkrut
2 muna
0,5 tl vanilliekstrakti (kuna ise seda poest ei leidnud, siis kasutasin vanillisuhkrut)
Kate:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti
Koogi täidise valmistamiseks kasutatav toorjuust peab olema toasoe ja pehme, kuna muidu ei õnnestu seda teiste ainetega ühtlaseks segada.
Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 20-23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmikusse.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
Lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda. Parem, kui kook saaks seista üleöö külmikus.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
Lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda. Parem, kui kook saaks seista üleöö külmikus.
Algne retsept Nami-Nami portaalis http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=927
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar