pühapäev, 21. november 2010

Kukeseenepasta

Hea, lihtne toit niisama argiõhtuks, kuid sobib ka romantilise õhtusöögi üheks käiguks. Saab kiirelt valmis ja ei nõua väga palju vaeva :)

400 g makarone (penned, spagetid vms.)
soola
2 dl kohvikoort
400 g praetud kukeseeni
1 keskmine sibul
1-2 pisemat küünt küüslauku
Peale puistamiseks pisut riivjuustu (võimaluse korral parmesani)
Kaunistamiseks pisut värsket tilli

Prae kukeseened võiga läbi. Kahjuks ei oska öelda kui palju võib kuluda värskeid kukeseeni, kuna mina kasutasin eelnevalt praetud ja sügavkülmast võetud kukeseeni. Tükelda sibul ja küüslauk ning lisa need kukeseentele. .Keeda makaronid soolaga enamvähem pehmeks ehk nagu öeldakse, et makaronid jääksid al dente. Kindlasti oleks hea, kui enne valmib kukeseene- sibula segu ja alles siis pasta. Muidu jõuab pasta ootamisega vastikult kleepuvaks ja nätskeks minna. Kui pasta pehmeks keedetud ja külma veega läbi loputatud, siis lisa sellele kukeseened sibula ja küüslauguga. Viimaks kalla peale kohvikoor ja kuumuta veel paar minutit hoolega segades, et toit põhja ei kõrbeks. Tõsta toit taldrikule ja raputa peale juust ning kaunista hakitud tilliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar