teisipäev, 16. november 2010

Seene- juustupirukas

Algselt oli see tegelikult mustika- juustupirukas, kuid minu jaoks mustikad selles pirukas maitsesid kuidagi võõralt. Järgmisel korral proovisin pirukat teha hoopis šampinjonidega ja nii sai sellest samuti üks meie pere lemmikpirukaid :)

500 g pärmi- lehttaigent
250 g šampinjone
200 g Merevaiku
2 muna
150 g riivjuustu
2 küünt küüslauku
1 väiksem sibul
2 sl hakitud värsket peterselli
soola
musta pipart

Valmistamine:

Rulli pärmi-lehttainas veidi suuremaks (ca 25x30 cm) ja tõsta ahjupannile. Tee servadest umbes 1 cm kaugusele terava noaga sisselõiked, aga ära tainast läbi lõiga. Torka keskmine osa kahvliga auguliseks. Küpseta põhja 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni põhi on kergelt kuldne. Prae seened kergelt võiga läbi. Laota eelküpsetatud põhjale pool praetud seentest.
Sega toasoe Merevaik munadega ühtlaseks. Lisa hakitud küüslauk, hakitud sibul ja riivitud juust. Maitsesta soola-pipraga. Kalla juustusegu pirukapõhjale. Puista peale ülejäänud seened.
Küpseta veel 15-20 minutit, kuni juustukate on kuldne.
Lase veidi jahtuda, siis puista peale hakitud peterselli ja serveeri.


Algne retsept: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=10250

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar