esmaspäev, 23. mai 2011

Lasagne

Korduvalt olen siin blogis rääkinud oma suurest armastusest pasta ja Itaalia köögi vastu. See siis üks järjekordne Itaalia köögi ''ime'', mis meie pere lemmikuks juba viimased paar aastat. Täiesti tavapärane bolognesekastmega lasagne, kuhu on juurde lisatud kuhjaga armastust :)

Vaja läheb:

lasanjeplaate
200 g riivjuustu
125 g mozarella juust

Bolognese kaste:
250 g shampinjone
400 g hakkliha
400 g purustatud tomateid
umbes 
100 g tomatipastat/ ketšupit (panin silma järgi, et kaste vedelam saaks)
1 suurem sibul
2 keskmist porgandit
kuivatatud basiilik

soola
pipart



Esmalt valmista bolognese kaste. Selle jaoks haki porgand, sibul ja šampinjonid pisemateks tükkideks. Prae pannil porgandit ja sibulat mõned minutid. Kui sibul kenasti klaasjaks muutunud, tõsta porgandi-sibula segu pannilt ära. Kui hakkliha enam päris roosa ei ole, lisa porgand ja sibul pannile tagasi ja prae koos hakklihaga kuni porgand pehme ja hakkliha valmis. Teisel pannil/ anumas prae samal ajal šampinjonid. Kui šampinjonid kergelt pruunikaks praetud, lisa need hakkliha-porgandi-sibula segule ja lisa ka purustatud tomatid ning tomatipasta. Maitsesta kaste basiiliku, soola ja pipraga. Määri ahjuvorm võiga. Ahjuvormi põhjale pane kiht bolognesekastet. Sellele lao lasanjeplaadid. Seejärel jällegi kiht bolognesekastet. Korda toimingut seni kuni ahjuvorm täidetud. Viimaseks kihiks peaks jääma bolognesekaste. Jäta pisut ruumi ka riivjuustule. Raputa vorm riivjuustuga üle ning aseta selle peale veel mozzarella juustu tükikesi. Küpseta lasanjet 200 kraadises ahjus 25-30 minutit. Soovi korral võib lasanje kõrvale süüa näiteks toorsalatit :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar