Sellest mõnusast jogurtikoogist kuulsin kahelt väga healt sõbrannalt, Karinilt ja Pillelt. Siiani ei olnud ennast käsile võtnud, et seda proovida. Nüüd aga tekkis vajadus mehe õele sünnipäevaks üks tort valmis meisterdada ja kuna viimastel päevadel on see jogurtikook väga aktuaalseks teemaks olnud, siis mõtlesingi sel korral selle ära proovida :) Suur aitäh Karinile ja Pillele selle imelihtsa, kuid maitsva tordi idee eest :)
Kuna mingit konkreetset retsepti mul koogi valmistamise ajal ees ei olnud, siis panin kõike tunde järgi. Ja muidugi pean häbiga tunnistama, et olin sel korral siiski piisavalt laisk, et mitte valmistada ise biskviitpõhja. Seega läksin lihtsama vastupanu teed ja ostsin poest valmis tordipõhjad. Ja kaval nagu ma olen...teadsin, et kook läheb ümarasse koogivormi (28 cm läbimõõduga), kuid ostsin sellegipoolest kandilised põhjad. See tähendas seda,et pidin ise biskviiditükid põhjale laduma nagu puzzle :) Aga kook jäi sellegipoolest hea ja külalised kiitsid :)
Antud kogusest sai korraliku, suure (28 cm läbimõõduga) tordi :)
Vaja läheb:
Tordipõhjad (endal olid Hagari kandilised biskviitpõhjad, neid kulus tordile u 2,5 tk- 3 tk neid pakis kokku oli)
150 g maasika toormoosi
Jogurtikiht:
5 dl maasikajogurtit
7 tk želatiinilehed
pisut vett želatiini valmistamiseks
Tarretisekiht:
3 dl vaarika- mustsõstra mahla (või mistahes teist punast/roosat mahla)
3 tk želatiinilehed
pisut vett želatiini valmistamiseks
Kaunistuseks:
150 g värskeid maasikaid
Aseta üks biskviitpõhi koogivormi põhja ja vajadusel võta teise biskviidi küljest veel tükke, et koogivormi põhi saaks täidetud. Määri biskviidile maasika toormoos ning aseta sellele peale teine (terve) biskviitpõhi. Vajadusel toimi samuti nagu esimese põhjaga, lõigates kolmandast põhjast sobiva suurusega biskviiditükikesi, et kogu koogipõhi saaks täidetud. Seejärel pane želatiinilehed u 5 minutiks vette ligunema. Pigista neist liigne vedelik välja ja sulata väheses keema lastud vees. Sega sulanud želatiin jogurti hulka ja kalla see koogipõhjale. Aseta paariks tunniks külma, et see ära hanguks. Alles seejärel saab valmistada pealmise tarretisekihi. Kui jogurtipõhi on tarretunud, lõika maasikad viiludeks ja aseta need koogile. Seejärel valmista želatiin juba eelneva (või želatiinipakil oleva) õpetuse järgi. Sega sulanud želatiin vaarika- mustsõstra mahla hulka ja kalla see koogile ning aseta külmikusse, kuni see on tarretunud. Koogi võid veel kaunistada näiteks vahukoorega :)
Postituse lõppu jõudes tundub, et pole see nagu retsept ega midagi...lihtsalt tarretada jogurt ja mahl ära ja ongi valmis :D Aga ideena sai ta ikkagi kirja pandud ja kordan, et maitses tõesti suurepäraselt :)
See kook oli suurepärane! Loodan seda lähiajal veel saada.
VastaKustuta