esmaspäev, 23. mai 2011

Salat kalkuni rinnaliha ja toorjuustukastmega

Suve lähenedes rändavad mõtted paratamatult imeilusatele rannailmadele, päevitamisele, ujumisele...ja paraku ka figuurile :D Oleks ju vaja kuidagi nendest talvega kogunenud liigsetest kilodest vabaneda :) Selle jaoks peab vaatama üle oma menüü ja loomulikult veetma palju aega looduses ringi liikudes :) Siin üks superhea, kerge salat, mille autoriks taaskord Ragne Värk. Enda jaoks tegin retsepti siiski pisi-pisikesed muudatused :)

Vaja läheb:
300 g suitsutatud kalkuni rinnafileed
1 keskmine jääkapsapea
250 g kirsstomateid
100 g riivitud parmesani

Kastmeks:
1 dl rõõska koort (10%)
150 g toorjuustu maitserohelisega

Tükelda jääkapsas, kirsstomatid ja suitsutatud kalkuni rinnafilee lõigud. Sega salati koostisained kõik omavahel läbi. Kastme valmistamiseks kalla rõõsk koor potti ja kuumuta. Sulata tasasel tulel selle hulka ka toorjuust. Sega hoolega, et kõik toorjuustutükikesed oleksid ühtlaselt sulanud. Lase kastmel veidi jahtuda ja kalla see salatile. Sega kõik hoolega läbi ning vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Serveeri!


Originaalretsept Rannamõisa linnulihablogis http://www.linnuliha.ee/blogi/salatid/salat-kalkuni-hakkliha-parmesani-laastude-ning-toorjuustkastmega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar