kolmapäev, 18. mai 2011

Juustuga paneeritud heigifilee

Mõnusalt krõbe ja mahlane kala suurepärase juustupaneeringuga. Lisandiks sobib imehästi kas ahjukartul või kartulipüree.

Retsept mõeldud 4-le inimesele

Vaja läheb:

4 tk heigifilee (sobib ka mõni teine valge kala nt pangaasius, mintai vms)
u 1 dl jahu
0,5 tl valge pipar
2 muna
100 g riivjuustu (nt parmesani)( ise kasutasin kõige tavalisemat riivitud Eesti juustu ja seega kulus seda ka täpselt poole rohkem...või on minu puhul tegemist lihtsalt juustusõltlasega :D)
0,5 dl õli
sool (ise ei lisanud tegelikult mitte teragi soola, kuna paneerimiseks kasutatav juust oli pisut soolasem)

Tõsta jahu taldrikule ning lisa hulka valge pipar. Klopi munad teises kausis lahti. Riivitud juust pane eraldi taldrikule. Lõika fileed 3-4 tükiks. Kõigepealt veereta kala jahus, seejärel kasta muna sisse ja viimaks paneeri kalatükid juustuga. Prae juustukattega kalatükke pannil, keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 2-3 minutit või kuni juust on ilusasti kuldpruun. Serveeri kohe kartulipüree/ ahjukartulite ja värske salatiga :)


Retsept pärit Toidutare keskkonnast http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=9453

2 kommentaari:

  1. Vastused
    1. Super :) seda on alati tore kuulda, kui roog on hästi välja kukkunud :)

      Kustuta