Selle retsepti leidsin juba paar aastat tagasi. Hirmsasti tahtsin seda juba tol ajal proovida aga alati tundus stritsli tegemine nii keerulise ja hirmuäratavana. Kuna aga ükskord leidsin superhea retsepti, kuidas valmistada head stritslit, siis nüüd enam ei karda ühtegi stritslit teha :D Ja nüüd oli vaja ikka selle mõnusa vaniljestritsli retsept uuesti ette võtta :)
Antud retsepti järgi valmib 2 stritslit
Pärmitaigen:
25 g pärmi
3 dl piima
100 g võid
1/2 muna
1 tl soola
1 dl suhkrut
7-8 dl jahu
Täidis:
200 g kohupiima
1/2 dl heledat siirupit (või suhkrut)
1 pk vaniljekastmepulbrit (Ekströms)
1,5 spl vanillisuhkrut
150 g võid
Määrimiseks: 1/2 muna
Lahusta pärm käesoojas piimas. Löö muna klaasi, sega kergelt läbi ja vala pool sellest piima-pärmi segusse. Lisa hulka suhkur ja sool. Sõtku vähehaaval hulka ka jahu. Viimasena lisa rasvaine. Sõtku ning jäta pooleks tunniks rätiku alla sooja kohta kerkima. Täidise jaoks sulata või, lisa sellele kohupiim, siirup, vaniljesuhkur ja kastmepulber. Jaga kerkinud taigen kaheks ja rulli need ristkülikukujuliseks plaadiks. Jaga ka täidis pooleks. Jaga kumbki taignaplaat mõttes kolmeks enamvähem võrdseks osaks . Määri taignaplaatide keskmised osad täidisega (ülevalt alla). Tee taignaplaadi servadesse sisselõiked ning voldi need kordamööda paremalt ja vasakult üksteise peale keskele. Lase saiadel veerand tundi veel plaadi peal kerkida. Määri saiad pealt eelnevalt kõrvale pandud munaga. Küpseta saiu 180-20 kraadi juures 20-30 minutit kuni saiad on pealt kuldsed.
Retsept pärit sellisest blogist nagu http://qsti.blogspot.com/2008/03/kohupiima-vaniljestritsel.html
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar