pühapäev, 10. aprill 2011

Pardifilee apelsini- meekastmega

Ma ei ole ise tegelikult kunagi väga lugu pidanud teistest lihadest peale sealiha ja kanaliha. Viimasel ajal olen aga avastanud, et tegelikult maitsevad ju teised lihad ka päris hästi :) Nii ma üks õhtu sattusingi Ragne blogi kaudu Rannamõisa linnuliha blogisse ja avastasin sealt selle võrratu pardiliha retsepti. Tahtsin seda proovida juba kuu või paar tagasi aga kui seda poest otsima hakkasin, siis mõistsin, et väikelinnas ei olegi nii lihtne ühestki poest leida pardi rinnafileed. Aga lõpuks siiski õnnestus mul see leida ja tõepoolest...pardiliha maitseb suurepäraselt :) Aitäh Ragnele veel ühe imehea retsepti eest :)

Retsept mõeldud 8-le

Vaja läheb:
4 pardi rinnafileed (kasutasin külmutatud pardi rinnafileed)
meresoola
jahvatatud musta pipart

Kuivata pardifileed majapidamispaberiga. Seejärel tee pardifilee nahale terava noaga umbes 1 cm vahega sisselõiked (ühtepidi ja teistpidi, et tekiks ruudustik), kuid vaata, et ei kahjustaks noaga liha, sest muidu jookseb mahl lihast välja. Aseta pardifileed nahaga pool allpool keskmise kuumusega pliidile, ent külmale pannile. Küpseta liha u 8 minutit, kuni nahaga pool on kenasti kuldseks küpsenud. Keera pardifilee teine pool ning maitsesta meresoola ja pipraga. Pruunista paar minutit. Pruunista ka pardifilee küljed.  Seejärel mähi pardifileed fooliumisse (pardifilee peale raputa värskelt jahvataud pipart ja meresoola) ning küpseta 200 kraadi juures 5-10 minutit. Võta liha ahjust välja ja jäta see veel 10 minutiks fooliumi sisse nö järelküpsema. Seejärel raputa fileed meresoola helvestest puhtaks, lõika õhukesteks viiludeks ja serveeri apelsini- meekastme ja kartulipüreega :)

Apelsini- meekaste
8-le inimesele

3 dl apelsinimahla
2 spl purustatud ingverijuurt
2 sl võid
2 tl mahedat sinepit
4 spl sojakastet
3 spl mett
3 dl kanapuljongit
1 dl külma vett
4 tl maisitärklist

Sulata või ja kuumuta selles purustatud ingverijuurt. Paarist minutist peaks piisama. Lisa puljong, apelsinimahl, sojakaste, sinep ja mesi. Kuumuta keskmisel kuumusel paar minutit. Lahusta külmas vees maisitärklis ja nirista see tasakesti kastme sisse, ise pidevalt segades. Kuumuta kuni kaste pakseneb. Serveeri kastet pardifilee juurde.

Retseptid pärit Rannamõisa Linnuliha blogist, autoriks Ragne Värk- http://linnuliha.ee/blogi/pearoog/apelsini-meekastmega-klassikalised-pardifileeloigud

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar