pühapäev, 10. aprill 2011

Aglio e Olio ehk pasta küüslaugu ja õliga

Olen juba eelnevalt kirjutanud siin oma suurest armastusest pastatoitude vastu :) Nii ma siis muudkui katsetan ja proovin erinevaid pastaroogasid :) Võtan hoogu, et ise algusest lõpuni ka pastat teha...aga tegemata see kindlasti ei jää :) Aga siin siis üks põnev Anni Arro pastaretsept, kus on ohtralt küüslauku (kasutasin siiski poole vähem küüslauku kui originaalretseptis kirjas :D). Aga maitse poolest jäi see tõepoolest super :) Vähemalt neile, kes küüslauku on üldse nõus sööma :)

Retsept mõeldud 4-le

Vaja läheb:
400 g spagetid
4 küünt küüslauku
oliiviõli
hakitud petersellilehed
riivitud parmesani juust
sool ja pipar

Kuumuta pannil ohtralt ollivõli (ise ei armasta väga õliseid toite seega ma nii väga ohtralt seda ei pannud...mõistlikult :D) Haki küüslauk ja kuumuta seda õlis paar minutit. Vaata, et küüslauk kõrbema ei läheks kuna muidu muutub see kibedaks. Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees al dente. Jäta alles umbes pool klaasi spagettide keeduvett. Nõruta spagetid ning lisa juurde küüslauk ja õli, milles küüslauku praadisid. Kuumuta ning lisa juurde pisut ka alles jäänud spagettide keeduveest (nii jääb pasta mahlasem). Eemalda pott tulelt, lisa hulka ka hakitud petersellilehed ning sega kõik omavahel veel korra läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri pastat kohe koos riivitud parmesaniga.

Retsepti autoriks Anni Arro ning retsept saadaval ka Toidutares http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7005

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar