laupäev, 15. jaanuar 2011

Mõnusalt vürtsised kevadrullid krevettidega

Juba pikemat aega on olnud tahtmine proovida ise teha kevadrulle. Just neid kõige mõnusamaid,vürtsisemaid kevadrulle, mida ühes korralikus Hiina restoranis pakutakse :) Maitsesid need küll väga hästi aga no mitte kuidagi ei õnnestu saada sama võrratuid kevadrulle nagu restoranis.

Vaja läheb:
4 suuremat filotaigna lehte
1 munavalge
pintseldamiseks õli

Täidis:
450 g koorimata krevette (lihtsam oleks kasutada kooritud krevette aga mulle meeldib neid ise koorida :D)
3 porgandit
1 keskmine paprika
peotäis riisinuudleid
1-2 spl magusat tšillikastet
2 küünt küüslauku
pool pisemat hiinakapsast

Sulata filotaigna lehed. Haki küüslauguküüned, paprika ja riivi porgand.  Vala riisinuudlitele peale keev vesi, maitsesta soolaga ja jäta kaane alla 5 minutiks pehmenema ning seejärel kurna. Kuumuta pannil õli ja prae küüslauk kergelt läbi. Lisa köögiviljad ja prae veel mõni minut. Lisa peeneks hakitud riisinuudlid ja krevetid, sega läbi ning võta pann tulelt. Sega juurde tšillikaste. Pintselda igat taignalehte kergelt õliga ja tõsta need kihiti üksteise peale.  Lõika filotaignalehed umbes 15 cm x 15 cm suurusteks ruutudeks. Aseta igale ruudule pisut täidist (väga palju ei tasu panna,kuna muidu on raske rulli keerata). Pintselda taigna servad lahtiklopitud munavalgega. Keera valmis rullid ja küpseta õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveeri magusa tšillikastmega.

Enne kevadrullide valmistamist vaatasin netist paar suvalist videot kevadrullide kohta ja inspiratsiooni vaja minevate ainete kohta sain siit: http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=6422

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar