pühapäev, 12. detsember 2010

Pehme piparkook

Mõnus ja lihtne jõuluhõnguline kook toorjuustu glasuuriga :)

400 g nisujahu (7.25 dl) 
340 g suhkrut (4 dl)
1 sl kaneeli 
2 tl jahvatatud nelki
1 sl söögisoodat
5 dl keefirit või
hapupiima 
1 dl pohlamoosi
150 g sulatatud võid


Glasuur:
200 g maitsestamata toorjuustu 
50 g toasooja võid
3 dl tuhksuhkrut 


Kaunistuseks:
pohli
röstitud sarapuupähkleid


Sega kuivained omavahel. Sega juurde keefir/hapupiim ja pohlamoos, viimasena lisa sulavõi. Sega ühtlaseks tainaks, aga ära sega liiga palju*. 
Kalla 25x30 koogivormi** ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit (kontrolli koogi küpsust puutikuga).
Lase jahtuda ja valmista samal ajal toorjuustuglasuur.
Vahusta toasoe toorjuust sõelutud tuhksuhkru ja pehme võiga. Määri koogile. 
Lõika ruutudeks, kaunista pohlade ja röstitud sarapuupähklitega. 

* Sega tainas kokku vahetult enne küpsetamist, kuna söögisooda ja keefir/hapupiim hakkavad kohe omavahel reageerima. Kui küpsetamisega viivitada, siis ei pruugi kook enam kerkida.
** Tegelikult jätkub tainast ka veidi suurema ahjuplaadi jaoks. Tulemuseks on veidi õhem kook, millele kulub rohkem toorjuustuglasuuri. 25x30 cm vormis küpsetades jääb kook umbes 4 cm paksune. 



Retsept pärit Nami- Nami portaalist http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=3858

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar