laupäev, 25. detsember 2010

Seene-püreesupp

Minu päris esimene püreesupp, mis kukkus välja üllatavalt maitsvana nii, et isegi pere kõige pisem sõi seda :) Et suppi natukene toekamaks teha lisasin veel juurde pisut pruuniks praetud peekonit ning tilli ja tulemus sai lihtsalt võrratu :)

400 g seeni (shampinjonid, puravikud, austerservikud vms)
1 sibul
2 küünt küüslauku
1 sl võid
1 l vett
6 viilu koorikuga röstsaia
1 tk puljongikuubik (puravike puhul pole seda vaja)
2 dl kohvikoor
150 g maitsestatud sulajuustu (ise kasutasin kukeseenemaitselist sulajuustu)
sool
valge pipar

Tükelda seened, koori ja peenesta sibul ning küüslauk. Aja paksupõhjalises kastrulis rasv-aine tuliseks. Pane sinna seened, sibul ja küüslauk ning kuumuta väiksel tulel, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Lisa kuum vesi, saiaviilud, puljongikuubik ja maitseained, hauta vaevalt keevana 10 minutit ning eemalda tulelt. Püreesta supp saumikseriga. Lisa sulajuust ja kohvikoor, kuumuta uuesti keemiseni ja viimistle maitse. Serveerimiseks võid peale lõigata pruunistatud peekonit.


Algne retsept pärit toidutarest http://www.toidutare.ee/retseptiraamat.php?id=385889

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar