laupäev, 25. detsember 2010

Domino trühvlid

Selle aasta jõulukinke tehes lähtusin sellest, et ise tehtud kink toob ikka kõige rohkem rõõmu. Ja mis võiks olla veel parem kui enda tehtud trühvlid, mis suus sulavad :) Võin päris ausalt öelda, et nende trühvlite tegemine on otsast lõpuni meeldiv :) Hetkekski ei tekkinud tunnet, et milleks ma üldse neid tegema hakkasin. Kahtlemata ei jäänud see viimaseks korraks, kui ma neid trühvleid tegin :)

Antud kogusest tuli minul täpselt 50 trühvlit.


350 g Domino küpsiseid
175 g toorjuustu
200 g mõrudat šokolaadi (ise kasutasin poest saada olevaid pisikesi šokolaadinööbikesi, mis mõeldudki magustoitude jaoks)

Purusta köögikombainis Domino küpsised peeneks puruks. Sega juurde toorjuust ning lase köögikombainil töötada nii kaua kuni segu on ühtlaselt kreemjas. Tõsta segu natukeseks külmkappi tahenema. Vormi segust kuulid ja tõstaveel mõneks ajaks külmkappi tahenema. Sulata šokolaad vesivannil (hoolega jälgides,et šokolaadi anumasse ei satuks veeauru ega tilkagi vett- muidu läheb šokolaad hetkega tükki ja muutub kasutuskõlbmatuks). Kasta igat trühvlit šokolaadi sisseja tõsta fooliumiga kaetud alusele tahenema. Viimaks kui kõik trühvlid on omale šokolaadikatte saanud, tõsta need kandiku või alusega külmkappi.Nii säilivad need kõige paremini. Retsept pärit sellisest blogist nagu http://bounteous-bites-est.blogspot.com/2008/02/domino-kpsistest-okolaaditrhvlid.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar