neljapäev, 25. detsember 2014

Valge šokolaadi-toorjuustu kook

Jõululaupäev on mööda saanud ja on paras aeg teha üks mõnusalt magus postitus ühest tõeliselt rammusast ent samas mahedamaitselisest toorjuustukoogist :) Retsept pärineb raamatust ''Koogid 2'' ja on üks mu lemmikuid juba mitmeid aastaid.
Nagu enamuse toorjuustukookidega, tasuks ka see valmis teha eelmisel päeval, et kook saaks kenasti öö otsa taheneda.

Vaja läheb:

Põhi
500 g maitsestamata toorjuustu
1,25 dl suhkrut
1 tl sidrunimahla
200 g valget šokolaadi
2 dl hapukoort
2 muna
1 tl vanillisuhkrut

Kate
2,5 dl hapukoort
2 spl suhkrut (mina ise tahan veidi magusamat katet, seega lisan 3 spl suhkrut)

Kaunistamiseks: riivitud valget šokolaadi ja/või värskeid puuvilju

Vahusta toorjuust, suhkur ja sidrunimahl. Sulata šokolaad ning lisa ka see toorjuustu segule. Sega hulka veel ka hapukoor, munad ja vanillisuhkur. Sega need omavahel korralikult läbi. Vala tainas võiga määritud lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga koogivormi.  Silu pealt ühtlaseks. Küpseta 225 kraadises ahjus 10 minutit. Alanda temperatuur 125 kraadini ja küpseta veel 30-35 minutit. Sega hapukoor ja suhkur, määri segu koogile ja küpseta veel 5 minutit. Enne küpsetusvormi äärte eemaldamist lase koogil täielikult maha jahtuda. Pane kook vähemalt 5 tunniks külmikusse. Kaunista riivitud šokolaadi ja/ või värskete puuviljadega.


Originaalretsept: Lia Virkus, Angeelika Kang, Pille Enden "Koogid 2"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar