pühapäev, 7. detsember 2014

Popovers ehk lihtsalt popikud

Võiks ju arvata, et jõuluajal ilmuvad blogisse vaid jõuluhõngulised postitused, kuid tänane postitus on hoopis popovers'itest ehk popikutest. Retsepti leidsin ma täiesti juhuslikult Nami-namist ja kuna need pannkoogipallikesed nägid nii imearmsad välja, siis tuli need lihtsalt kohe pühapäeva hommikul järele proovida :)
Popikuid võib serveerida näiteks hommikusöögiks puuviljade või moosi ja vahukoorega või teha hoopis soolased popikud ja serveerida neid nt liha kõrvale.


Vaja läheb:


250 ml piima (soovitavalt täisrasvast)
250 ml nisujahu
2 suurt muna
1 spl sulatatud võid+ natuke veel vormide määrimiseks
1 spl suhkrut soovi korral (kuna meie tegime magusaid popikuid, panime suhkrut u 3 spl)
magusate popikute taina sisse võib lisada ka 0,5 tl vanillisuhkrut
0,5 tl soola

Klopi kausis munad, jahu ja piim. Lisa sulatatud või ja kui teed magusaid popikuid, siis ka suhkur (k.a vanillisuhkur, kui seda kasutada soovid). Sega tainas ühtlaseks ja lase tunnike jahedas seista. Taina võib vabalt valmis teha ka eelmisel õhtul, siis ei pea hommikul enam aega kulutama ei taina valmistamisele ega ootamisele. Kuumuta ahi 220- kraadini. Määri muffinivormi augukesed võiga ning aseta vorm umbes 2 minutiks ahju kuumenema. Sega tainas veel ettevaatlikult läbi ja seejärel jaota see kuumutatud muffinipanni aukudesse. Muffinipanni augud tuleks tainaga täita u 2/3 ulatuses. Küpseta 220- kraadises ahjus u 25 minutit, kuni popikud on kerkinud ja pealt kuldseks värvunud. Serveeri kohe :)

Retsept pärineb siit: http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/16678/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar