kolmapäev, 24. juuni 2015

New York cheesecake ehk kõige klassikalisem juustukook

Kui muidu on blogi jäänud minu jaoks natuke tahaplaanile, siis jõuludel ja jaanipäeval ikka mõni uus postitus ilmub :) Küll aga on kokkamine minu jaoks endiselt väga olulisel kohal, see juba niisama lihtsalt ei unune.

Jaanipäeva magusaks ampsuks võtsin sel korral ette New Yorgi toorjuustukoogi, mida nimetatakse ka kõigi juustukookide kuningaks...või siis klassikaliseks juustukoogiks. Kõigi nende aastatega, mis ma rohkem kokkamisega seotud olen olnud, olen mõistnud, et juustukookidel on üks eriliselt hea omadus...need maitsevad enamasti kõigile :) Head ja lihtsad teha, maitsevad hästi ning näevad isuäratavad välja.

Nagu enamus retsepte, pärineb ka see interneti avarustest, kuid tegin enda jaoks väikesed mugandused.


Vaja läheb:


Põhi:
180 g purustatud šokolaadi küpsiseid (Selga või Kalev)
120 ml sulatatud võid

Täidis:
700 g toorjuustu
180 ml suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
4 muna
1 sidruni koor (peene riiviga riivitud)

Kate:
60 ml suhkrut
480 ml hapukoort
1 tl vanillisuhkrut

Purusta küpsised ning sega sulataud võiga. Vooderda koogivormi (24 cm läbimõõduga) põhi küpsetuspaberiga. Vajuta küpsisemass koogivormi põhjale. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma.

Vahusta toasoe toorjuust suhkruga, lisa munad, vanillisuhkur ja riivitud sidrunikoor. Sega mass ühtlaseks ning vala vormi küpsisepõhja peale. Küpseta kooki ahjus 175 kraadi juures 50 min, kuni juust enam laiali ei valgu ja hakkab kuldseks muutuma. Võta kook ahjust välja, kuid jäta ahi veel sisse. Lase koogil ca 15 min jahtuda.

Sega hapukoor suhkru ja vanillisuhkruga, määri jahtunud koogile ning aseta veel 12 minutiks ahju, kuni kook on kenasti tardunud. Lase koogil täielikult jahtuda, kata koogivorm toidukile või fooliumiga ja jäta vähemalt 8 tunniks (parem, kui saaks seista üleöö) külmkappi seisma.

Koogi saad kaunistada oma äranägemise järgi värskete marjade, puuviljade või toormoosiga :)

Retsepti põhja sain blogist nimega Silja, Food & Paris- http://siljafoodparis.blogspot.com/2014/01/klassikaline-ehk-new-yorgi-juustukook.html


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar