esmaspäev, 14. märts 2011

Pasta Bolognese

See retsept siis taaskord selline, mis tegelikult imelihtne aga no mitte ei mõista, miks selle järele proovimine mul nii kaua aega võttis. Igal juhul nüüd sai ta siis katsetatud ja välja kukkus imehea :) See retsept siis sel korral pärit minu vanema õe Janne retseptivaramust..Aitäh Sulle imelise retsepti eest :)


Vaja läheb:
500 g spagette

Bolognese kaste:


250 g shampinjone
400 g hakkliha
400 g purustatud tomateid
umbes 100 g tomatipastat/ ketšupit (panin silma järgi, et kaste vedelam saaks)
1 suurem sibul
2 keskmist porgandit
soola
pipart
basiilikut (parem oleks kasutada värsket basiilikut lõpus serveerimiseks, kuid võib kastet lihtsalt maitsestada ka kuivatatud basiilikuga)

Haki porgand, sibul ja šampinjonid pisemateks tükkideks. Prae pannil porgandit ja sibulat mõned minutid. Kui sibul kenasti klaasjaks muutunud, tõsta porgandi-sibula segu pannilt ära (tegelikult võiks neile lihtsalt hakkliha juurde lisada ja kõik koos praadida aga mul oli tegemist pisikese panniga, mis kipub kõrvetama :D). Kui hakkliha enam päris roosa ei ole, lisa porgand ja sibul pannile tagasi ja prae koos hakklihaga kuni porgand pehme ja hakkliha valmis. Teisel pannil/ anumas prae samal ajal šampinjonid. Kui šampinjonid kergelt pruunikaks praetud, lisa need hakkliha-porgandi-sibula segule ja lisa ka purustatud tomatid ning tomatipasta. Maitsesta kaste soola ja pipraga (kui kasutad kuivatatud basiilikut, siis lisa ka seda). Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Serveeri spagette kastme ja riivitud parmesaniga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar