teisipäev, 15. märts 2011

Pasta Napolitana

Oi, kuidas ma armastan Itaalia kööki :) Pastat võiksin süüa ükskõik millisel moel, ükskõik mis päeval ja ükskõik, mis kellaajal :D Veel üks imeline, ent siiski lihtne kaste pasta juurde.

Retsept mõeldud 4-le

Vaja läheb:
500 g pennesid

Napoli kaste:
1,25 dl vett
500 g küpseid tomateid
2 sl õli
2 tl hakitud petersellilehed
1 tk sibul
1 tk porgand
1 vars varsseller
2 tl suhkur
sool, pipar

Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Lisa tükeldatud porgand, sibul ja sellerivars. Prae 6-7 minutit. Seejärel lisa ka tükeldatud tomatid, hakitud petersellilehed, suhkur ja vesi. Lase segul keema tõusta ja alanda kuumust kõige madalamani ning hauta aegajalt segades 45 minutit. Vajadusel lisa vahepeal pisut vett, kuid mitte kokku rohkem kui 1,5-2 dl. Maitsesta kastet soola ja pipraga. Ise lisasin ka pisut kuivatatud basiilikut. 15 minutit enne serveerimist keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta pasta ja sega see kastme juurde. Serveeri riivitud parmesaniga.
Pilt ei saanud küll jällegi selline nagu oleks tahtnud aga pasta maitses suurepäraselt :)

Allikas: http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=8466

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar