esmaspäev, 3. oktoober 2016

Beseerull

Juba suvest saati on kripeldanud mõte proovida teha beseerulli. Just sellist imeliselt suus sulavat, rohke täidisega beseerulli nagu pakub Haapsalu üks kõige mõnusamaid kohti- Müüriääre kohvik :) Müüriääre koogid on täiesti legendaarsed ja enamus minu lähimast tutvusringkonnast on seda kohvikut vähemalt korra ka külastanud. Võiksin sellest kohast tegelikult pikalt rääkida aga tänane postitus on siiski beseerulli teemal.

Suvel kui külastasime taaskord Haapsalut ja Müüriääre kohvikut, proovisin esmakordselt beseerulli. Sellest ajast peale olen ikka ja jälle otsinud erinevaid beseerulli retsepte, et seda imelist maiust ka kodus teha. Enamus retseptid tundusid ausalt öeldes nii keerulised, et seni ei julgenud katsetamist väga ette võttagi. Siis aga leidsin Ragne Värgi blogist ühe beseerulli retsepti, mis oli tunduvalt lihtsamaks tehtud. Ragne enda postituse kohaselt on tegelikult tegemist hoopis Lia Virkuse retseptiga aga igal juhul pean tunnistama, et see retsept on imeline. Tööprotsess küll tundus minu vaimusilmas olema veelgi lihtsam, kuid seejärel hakkasid asjad viltu minema ning vahepeal oli tunne, et seda beseed enam kasutada ei anna. Tegelik tulemus oli aga tegelikult ülihea. Välimus vajab küll veel harjutamist aga retsept läheb kindlasti kordamisele kuna maitse oli just see õige :)

Besee:
6 munavalget
4 dl suhkrut
0,5 pakki Ekströms vanillikastmepulbrit

Täidis:
4 dl vahukoort
300 g kohupiimapastat
ülejäänud pool kotti vanillikastmepulbrit
enda soovi järgi puuvilju (nt pirni) või marju (ise kasutasin vaarikaid, kuid kahjuks külmutatud vaarikad kipuvad olema juba vesisemad ja tulemus ei ole ehk nii puhas nagu sooviks)

Vahusta munavalged korralikult tugevaks vahuks. Jätka vahustamist ja lisa neljas osas suhkur. Viimasena lisa vahustades munavalgetele juurde ka vanillikastmepulber. Laota saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadi juures ca 18 minutit.

Seejärel kummuta besee  tuhksuhkruga ülepuistatud teisele küpsetuspaberile. Eemalda beseelt küpsetuspaber ning lase pisut jahtuda.

Täidise valmistamiseks vahusta koor, lisa segades juurde kohupiim ja vanillikastmepulber. Määri segu terves ulatuses beseele. Alumisele osale laota puuviljatükid/ marjad. Keera besee küpsetuspaberi abil ettevaatlikult rulli. Hoia kuni serveerimiseni külmkapis!

Algne retsept minu jaoks pärit siit: http://www.kokkama.ee/2016/08/teistmoodi-pirni-beseerull-ehk-imehea.html



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar