esmaspäev, 3. oktoober 2016

Mauritiuse salat ehk tomati-kurgisalat avokaadoga

Sirvisin mõned päevad tagasi erinevaid toidublogisid, et täita oma õhtusöökide ideelaegast ja leidsin ühest oma lemmik toidublogist selle Mauritiuse salati retsepti. Selle lihtsad koostisosad ja ilusad värvid võlusid mind koheselt. Niisiis läks salat proovimiseks ka meie peres :)

Salat on üsnagi toitev ja sobib nii omaette roaks kui ka lisandiks mõne toekama prae kõrvale. Kui seda aga süüa omaette roana, soovitaks koguseid pisut suurendada, kuna mulle tundus, et selliselt jäi salatit pere jaoks natuke väheks (või on meie puhul tegemist lihtsalt suure isuga perega) :)

Originaalretseptis on salat küll koriandri või peterselliga ja kuna ise eelistan siiski peterselli, siis mulle tundus see kuidagi paremini sobivat.

Vaja läheb:
1 suur tomat
1 lühike kurk
1 avokaado
pool punast sibulat
väike punt värsket peterselli
2 sl oliiviõli
1 sl laimimahla
maitseks soola ja pipart

Tükelda tomat, kurk ja avokaado suupärasteks tükkideks. Haki ka sibul ja petersell ning tõsta kõik köögiviljad kaussi, nirista peale oliiviõli ja laimimahl. Maitsesta soola ja pipraga ning sega salat korralikult läbi.

Originaaretsept on pärit Mari- Liis Iloveri blogist: http://www.siitnurgastjasealtnurgast.ee/2016/09/tomati-kurgi-ja-avokaado-salat.html
Suur- suur aitäh imemaitsva retsepti eest! :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar