teisipäev, 30. mai 2017

Hapukoorekattega rabarberikook

Lõpuks tundub, et pikk ja pime talv on mööda saanud ja meieni on jõudnud see päris õige kevad. Puud on praeguseks enamus juba saanud imelised rohelised rüüd selga, õunapuud on õide läinud ja esimesed saledad rabarberid on pea mullast välja pistnud...

Just sellest viimasest räägib ka minu tänane postitus. Nädalavahetusel õe perel külas käies üllatati meid just selle sama koogiga, mis kohe ka kodus uuesti kordamisele läks :) Seda hõrku rabarberi kooki tegin ka eelmisel suvel päris mitmeid kordi, kuid nüüd mõtlesin selle lõpuks ka siia kirja panna.

Vaja läheb:

Põhi:
1 muna
200 g nisujhau
100 g võid
4 sl suhkrut

Täidis:
300 g 20% hapukoort
1 muna
5-6 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Kate:
4-5 rabarberivart
pruuni demerara suhkrut

Vahusta pehme või suhkruga, lisa toasoe muna ja mikserda kõik ühtlaseks. Lisa jahu ja sega taigen hoolikalt läbi. Mässi taigen kilesse ja aseta pooleks tunniks külmkappi tahenema. Vahepeal sega täidise ained omavahel ühtlaseks ning haki rabarber. Kui kasutad koogis noori rabarberi võrseid, siis ei ole vaja rabarberit koorida.

Suru muretaigen 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja seintele ning pane veel umber pooleks tunniks külmkappi ootele. Eelküpseta põhja 220 kraadises ahjus ca 12 minutit kuni koogi põhi on kuldpruun.

Laota koogipõhjale tükeldatud rabarberid (jäta pisut rabarberitükke veel ka koogi peale lisamiseks) ning vala peale hapukooresegu. Lisa koogi peale alles jäänud rabarberitükid ning puista üle Demerara suhkruga.

Alanda ahju tenperatuur 175 kraadini ning küpseta ca 20 minutit kuni täidis on hüübinud. Lase enne söömist koogil täielikult maha jahtuda.

Retsept pärineb suuremalt osalt Perenaise kodulehelt: https://perenaine.ee/hapukoorekattega-rabarberikook/#.WS2ZbeuGPDc pisut aga muutsin täidist endale meelepärasemaks Nami-nami hapukoore kattega rabarberikoogi ainetel: http://nami-nami.ee/retsept/1701/hork_rabarbrikook_hapukoorega


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar