neljapäev, 20. november 2014

Kõrvitsapüreesupp kookospiima ja apelsiniga

Kuna ühtäkki leidsin oma köögist ühe keskmisest natuke suurema kõrvitsa, millest valmis juba niigi purkide viisi marineeritud kõrvitsat, siis tuli osa kõrvitsast mingil muul otstarbel ära kasutada. Teadsin täpselt, et sellest saab kas mõni huvitav kõrvitsapirukas, kõrvitsamoos või hoopis sametiselt koorene püreesupp. Ilmselgelt sai teoks see sametine püreesupp aga küll jõuab ette võtta ka need teised ideed :) Kuna internet on täis erinevaid kõrvitsapüreesuppide retsepte, siis sobitasin neist väga paljudest kokku enda jaoks sobivaimad komponendid ja nii sai kokku just meile sobiv püreesupp.


Vaja läheb:

ca 900 g- 1 kg kõrvitsat (puhastatud ja tükeldatud)
500 ml kuuma vett
400 ml kookospiima
200 g sulajuustu
1-2 aedvilja puljongikuubikut (seda tasuks lisada vastavalt igaühe enda maitse järgi)
1 suurem küüs küüslauku
1 keskmine sibul
1/2 apelsini
4 viilu saia
pöidlaotsa suurune jupp ingverit
õli
soola, pipart

Puhasta ja tükelda ära küüslauk, sibul ja ingver ning pane poti põhja natuke õli ja kuumuta neid kuni sibul on muutunud kergelt klaasjaks
. Lisa juurde ka puhastatud ja tükeldatud kõrvits ning kuumuta veel veidi. Sega kokku kuum vesi ja puljongikuubik(ud) ning kalla saadud puljong kõrvitsatele. Kuumuta tasasel tulel, kuni kõrvits on muutunud pehmeks. Pane kõrvitsa juurde potti ka saiaviilud ja lase neil mõni minut vedelikku enda sisse imada. Tõsta pott tulelt ning püreeri segu saumiksriga. Lisa hulka sulajuust, kookospiim ja pigista sinna ka poole apelsini mahl. Sega kõik korralikult läbi, vajadusel lisa maitse järgi soola või pipart ja serveeri röstitud kõrvitsaseemnete, saia krutoonide või praetud peekoni tükikestega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar