pühapäev, 25. september 2011

Pariisi õunakook

Kuna sügis on nüüdseks ilmselt jõudnud meie kõigi aedadesse ja südamesse, on viimane aeg teha üks kiire sügise- õunateemaline postitus. Pariisi õunakoogi retsepti leidsin tegelikult eelmisel talvel täiesti juhuslikult Toidutare populaarsemate retseptide hulgast. Ja kuna ei suutnud sügiseni oodata, et seda ülimalt kiidetud õunakooki kodusmaistest õuntest teha, pidin selleks tol korral kasutama välismaiseid õunu. Nüüd on kook järele proovitud ka kodumaiste viljadega ja võin päris ausalt öelda, et tegemist ühega minu lemmik (õuna)koogiretseptidest. Super hea ja mahlane kook, mis tänu suurele õuna kogusele maitseb sama hästi ka mitu päeva pärast küpsetamist :)


Vaja läheb:
1,5 dl jahu
1 dl suhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
0,25 sl soola
1 dl piima
3 muna
3 sl õli
800 g õunu

Kate:
50 g võid
1 muna
0,75 dl suhkrut

Määri 24 cm läbimõõduga koogivorm rasvainega ja kuumuta ahi 200 kraadini. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool. Lisa hulka ka munad, piim ja õli. Koori õunad ja eemalda südamik. Tükelda õunad taigna hulka ja sega. Kalla taigen koogivormi ja küpseta seda ahjus 25-40 minutit. Koogi küpsemise ajal valmista kate. Sega omavahel muna, suhkur ja sulatatud või. Vala kate koogile ning küpseta veel 10 minutit. Lase koogil jahtuda ja serveeri näiteks jäätisega :)

Retsept pärit Toidutare keskkonnast http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7443

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar