pühapäev, 27. veebruar 2011

Peach Melba ehk Virsikudessert jäätisega

See imeline virsikudesserdi retsept pärineb ühe minu lemmik telekoka Nigella magustoidu retseptide hulgast. Juba päris tükk aega olen võtnud hoogu, et see ise järele proovida ja nüüd siis lõpuks saigi katsetatud :) Ja tegelikult ma ei mõista, miks ma seda ikkagi juba varem ei teinud. See on üks parimaid magustoitusid, mida iial proovinud olen :) Originaalretseptis käib magustoidu juurde vaarikakaste, kuna aga endal sügavkülmas enam vaarikaid järgi ei olnud, siis tuli kasutada hoopis maasikaid :)

(Retsept mõeldud 4-le)

Vaja läheb:
Virsikud
375 ml vett
425 ml suhkrut
0,5 tk vanillikaun (pikuti poolitatud)
1 sl sidrunimahl
4 tk virsikud

Maasikakaste:
375 ml maasikad
30 ml tuhksuhkur
0,5 sl sidrunimahl 

Serveerimiseks:
0,5 l vanillijäätist

Pane vesi, suhkur, pikuti poolitatud vanillikaun paksupõhjalisse kastrulisse ning kuumuta kergelt kuni suhkur on sulanud, siis lase segu keema tõusta ja keeda umbes 5 minutit. Seejärel keera kuumust väiksemaks. 

Lõika virsikud pooleks. Võimaluse korral eemalda kivid kohe, kui aga kivid ei taha virsikute küljest lahti tulla, võid need eemaldada ka hiljem.  Aseta virsikupoolikud suhkru-vanillisiirupisse ja pošeeri virsikuid mõlemalt poolt 2-3 minutit (minul kulus virsikute pehmemaks saamiseni oluliselt rohkem aega). Kui virsikud on pehmed, siis tõsta need sõellusika abil taldrikule. Kui kõik virsikud on pošeeritud, siis eemalda virsikutelt nahad (ja ka kivid, kui neid enne pošeerimist eemaldada ei saanud). Virsikute pošeerimisest üle jäänud siirupi võid valada purki ja asetada külma, et ei peaks järgmine kord uut siirupit valmistama.

Maasikakastme jaoks pane blendrisse/ köögikombaini maasikad, tuhksuhkur ja sidrunimahl ning mikserda kõik segamini.
Serveerimiseks aseta iga sööja kohta taldrikule 2 virsikupoolikut ja 1-2 jäätisepalli ning kalla need üle maasikakastmega.


Eesti keelne originaal retsept pärit Toidutare keskkonnast http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7946

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar