(Retsept mõeldud 4-le)
Vaja läheb:
Virsikud
425 ml suhkrut
0,5 tk vanillikaun (pikuti poolitatud)
1 sl sidrunimahl
4 tk virsikud
Maasikakaste:
375 ml maasikad
30 ml tuhksuhkur
0,5 sl sidrunimahl
Serveerimiseks:
0,5 l vanillijäätist
Pane vesi, suhkur, pikuti poolitatud vanillikaun paksupõhjalisse kastrulisse ning kuumuta kergelt kuni suhkur on sulanud, siis lase segu keema tõusta ja keeda umbes 5 minutit. Seejärel keera kuumust väiksemaks.
Lõika virsikud pooleks. Võimaluse korral eemalda kivid kohe, kui aga kivid ei taha virsikute küljest lahti tulla, võid need eemaldada ka hiljem. Aseta virsikupoolikud suhkru-vanillisiirupisse ja pošeeri virsikuid mõlemalt poolt 2-3 minutit (minul kulus virsikute pehmemaks saamiseni oluliselt rohkem aega). Kui virsikud on pehmed, siis tõsta need sõellusika abil taldrikule. Kui kõik virsikud on pošeeritud, siis eemalda virsikutelt nahad (ja ka kivid, kui neid enne pošeerimist eemaldada ei saanud). Virsikute pošeerimisest üle jäänud siirupi võid valada purki ja asetada külma, et ei peaks järgmine kord uut siirupit valmistama.
Maasikakastme jaoks pane blendrisse/ köögikombaini maasikad, tuhksuhkur ja sidrunimahl ning mikserda kõik segamini.
Serveerimiseks aseta iga sööja kohta taldrikule 2 virsikupoolikut ja 1-2 jäätisepalli ning kalla need üle maasikakastmega.
Eesti keelne originaal retsept pärit Toidutare keskkonnast http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7946
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar