Millal oleks veel parem aeg õunakookide jaoks, kui mitte praegult...imekauni sügise viimastel hetkedel :) Ja pealegi on ju nii mõnus, kui pühapäeva õhtul on tuba soe ja täis mõnusat kaneelinoodiga õunakoogi lõhna :) Tänasks katsetuseks sai veidi aega tagasi Perenaise portaalis ilmunud Marit Kreitsman'i purukattega kohupiima-õunakook, mis valiti Türi Õunafestival 2014 parimaks õunakoogiks. Ja päris ausalt, see on parim õunakook, mida iial valmistanud olen ning päris kindlasti läheb see retsept kordamisele :)
Vaja läheb:
Purukate:
6 dl nisujahu
1 dl suhkrut
250 g võid
Õunad:
600 g õunu
3 spl suhkrut
2 tl kaneeli
Kohupiimatäidis:
450 g vanilje kohupiimapastat
250 ml hapukoort
2 dl suhkrut
5 muna
2 spl mannat
Pane jahu, suhkur ja või laiemasse kaussi ja näpi need omavahel ühtlaseks puruks. Kolmveerand taignapurust laota suurele, kõrgete servadega ahjuplaadile. Koori, puhasta ja viiluta õunad ning jaota ühtlaselt purukattele. Raputa õunad üle suhkru ja kaneeliga. Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim, hapukoor ja manna. Vala segu ettevaatlikult õunte peale ja pudista peale ülejäänud taignapuru. Küpseta 200 kraadises ahjus 30-40 minutit kuni kate on pealt kuldne ja krõbe.
Retsepti autoriks on Marit Kreitsman ja pärineb see Perenaine.ee portaalist: http://perenaine.ee/kohupiima-ounakook-purukattega/#.VE0wffmSw68
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar