Veel üks Vabariigi aastapäeva teemaline postitus. See tort on minu arvates üks läbinisti eestlaste tort, kuna iga kiht sellest sisaldab suuremal või vähemal määral kama. Aga kama ei olnud tordi maitses häirivalt palju vaid täpselt parasjagu. Igati sobilik ja lihtne tort tähistamaks meie riigi sünnipäeva :)
Vaja läheb:
Põhi:
3 muna
1 dl purustatud mandleid
3 spl kamajahu
1 dl tumedat suhkrut
Täidis:
2 dl rõõska koort (35%)
400 g kohupiimapastat
4 spl kamajahu
1 sidruni mahl
želatiin (ise kasutan lehtželatiini, seda kulus mul antud koguse peale 6 tk)
1,5 dl mustsõstratoormoosi
1 dl suhkrut
Peale:
1 suurem tahvel riivitud kamašokolaadi
Vahusta munad ja poole vahustamise pealt lisa hulka suhkur. Vahustamise lõpus sega hulka ka pähklid ja kamajahu ning sega kõik ühtlaseks massiks. Seejärel vala taigen võiga määritud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta u 15 minutit 200 kraadises ahjus. Täidise valmistamiseks vahusta koor suhkruga, lisa kohupiim, toormoos, kamajahu ja sega kõik ühtlaseks. Pane želatiinilehed külma vette ligunema vastavalt pakendil märgitud juhendile ja hiljem sulata väikeses koguses keevas vees. Pigista hulka ka sidruni mahl. Kui želatiin korralikult sulanud, pane veidi täidist želatiini hulka ja alles seejärel kalla segu tagasi täidise hulka, samal ajal korralikult segades. Kalla täidis koogipõhjale ja lase tarretuda mõni tund kuni üleöö. Kui kook tarretunud, eemalda ettevaatlikult koogivormi ääred ja puista kook üle riivitud kamašokolaadiga. :)
Retsept pärit jällegi Tuuli suurepärasest blogist http://toiduteemal.blogspot.com/2010/02/kamatort-ehk-head-vabariigi-aastapaeva.html
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar